X

Monica Förster

Läs mer

Inspiration från samisk slöjdkonst, asiatisk matkultur, den glamourösa mode­världen – och naturen. Monica Försters design är en komposition av känslor och motsägelser som tillsammans skapar något nytt, starkt, användbart och poetiskt.

Som till exempel hennes bord Breeze för Swedese, inspirerat av en sommarvindpust som skapade små vågor i bordsduk­en. Evig blir påminnelsen om en ytterst liten händelse en slö sommardag ... Man kan också säga att Monica Försters arbete karaktäriseras av mötet mellan den renodlade formen, antingen inga eller starka färger – och hennes aptit på nya material och ny teknologi.

Monica Förster är född 1966 och uppväxt nära polcirkeln i norrländska Dorotea. Hon är utbildad på Beckmans Designhög­skola och Konstfack i Stockholm, där hon också har sin designstudio. Medan uppdragsgivarna för hennes möbelindustri- och produktformgivning finns i Italien, England, Tyskland, Japan och Sverige. Några av Monica Försters arbeten tillhör de internationellt mest kända nutida designobjekten.

Bord

Soffor