Swedese Repair vinner hållbarhetspris

Swedese är en av två pristagare till Vaggeryds kommuns miljö- och hållbarhetpris 2024.

Vaggeryds kommun delar varje år ut ett miljö- och hållbarhetspris till någon som utmärkt sig på ett förtjänstfullt sätt i hållbarhetsfrågor. 2024 går priset till Swedese och Svenska Retursystem.

Juryns motivering:
"Swedese har genom sitt arbete med att renovera kundernas möbler hittat en lösning på cirkulär ekonomi som gynnar både kunden, företaget och miljön. Swedese vågar testa en ny affärsmodell där reparationstjänster erbjuds istället för att uppmuntra till inköp av nya möbler. Swedese är ett föredöme för andra när det gäller nytänkande kring hållbara affärsmodeller."

– Vi är väldigt glada och stolta över att få ta emot det här priset. Linus Davidsson som är affärsområdeschef för Repair, har med sitt stora engagemang för cirkuläritet hittat nya vägar att uppmuntra våra kunder att förlänga livslängden på sina möbler. Lamino är en älskad klassiker och den som har fått störst genomslag på marknaden, men vi märker även ett ökat intresse att renovera och uppgradera även andra delar av vårt sortiment. Att renovera våra kunders favoriter ställer stora krav på yrkesskicklighet och engagemang som våra medarbetare uppvisar på ett väldigt fint sätt och det är väldigt roligt att det uppmärksammas med ett pris på detta sätt, säger Anna Ek som är vice vd för Swedese.

Juryn bakom priset består av två ledamöter från miljö- och byggnämnden och två ledamöter från kommunstyrelsen.