Skötselråd.
Ta hand om det du har

En möbel från Swedese är en investering i framtiden. Med rätt skötsel inte bara din utan även dina barnbarnsbarns framtid. Regelbunden rengöring och underhåll, som till exempel efterdragning av skruvar och beslag, förlänger dina möblers livslängd.

Värme och solljus påverkar dina möbler. Placera därför möbeln på tillräckligt avstånd från direkta värmekällor och där den inte tvingas utstå direkt solljus – solens strålar kan få även textilier med god ljusäkthet att blekna.

Torka hårda ytor med en torr eller lätt fuktad trasa. Använd vid behov milda och miljömärkta rengöringsmedel utan slipande verkan. Märken på stolsben kan ofta suddas bort med suddgummi. Håll varma och fuktiga föremål som till exempel glas och koppar ifrån möbelns ytor.

Dammsug mjuka ytor regelbundet. Var snabb med att ta bort fläckar och spill. Dammsug tyget så mycket som möjligt runt fläcken före fläckborttagning. Om tyget tål det kan en mild tvållösning eller annan lämplig rengöringsprodukt användas – prova först på en del där tyget inte syns lika mycket. 

Läder måste skyddas mot såväl vätska som solljus. Torka dagligen med en torr trasa, använd emellanåt en lädertvål för att rengöra på djupet och underhålla lädret. Eventuella rester poleras bort med en mjuk trasa.

Torka av metallytor först med en lätt fuktad och därefter med en torr trasa. Emellanåt kan ett milt och miljömärkt rengöringsmedel utan slipande verkan användas.

Att ta hand om det vi redan har är ett av de viktigaste stegen mot en mindre resurskrävande ekonomi. Om du har några frågor kring hur du bäst tar hand om dina Swedese-möbler svarar vi gärna på dem. Du hittar våra kontaktuppgifter här.