X

Isaac Chen

Läs mer

Att göra det kända okänt. Isaac Chens formgivning är ett sätt att närma sig elementära förhållanden som gravitation, massa och form. Genom att använda sig av det bekanta utmanar han våra förväntningar när det gäller objekt och den rymd de upptar. Med sin tidningshängare Riddle för Swedese illustrerar Isaac Chen gravitation. Tıdningarna hänger på sin egen vikt tack vare snören och stoppar, som används lika enkelt som ett bokmärke. Tanken är att skapa en medvetenhet och fördjupad förståelse för vad vi redan vet.

Isaac Chen föddes i Taiwan 1983 och växte upp i Vancouver i Kanada. Där tog han ock­så sin examen som ingenjör i maskinteknik. Efter att ha arbetat som ingenjör i Taiwan studerade han vidare på Cranbrook Academy of Art i Michegan, där han fick sin Master of Fine Arts i 3D – och hittade sitt eget designspråk.

Isaac Chen har ställt ut i Detroit, Tokyo, New York och Villa Noailles i Hyeres. Numera bor han i New York, där han har sin egen studio och fortsätter att utveckla undersökning av design och fysiska förhållanden.